Vejledning til tandblegning

Vejledning til tandblegning

Vejledning til hjemmeblegning


 1. Hold en god mundhygiejne. Børst tænderne og rengør mellemrummene som du plejer, inden skinnerne placeres i munden.
 2. Skinnerne fyldes med blegegel fra sprøjten. Gelen lægges forrest i skinnerne, så forsiden af tænderne bliver dækket. Det er forskelligt, hvor meget gel, der skal bruges. Normalt er en ½ tube nok hver gang. Er der meget overskud, skal der bruges mindre gel.
 3. Skinnerne sættes forsigtigt i munden og presses let mod tænderne. Gelen fordeler sig af sig selv. Skinnerne kan føles lidt løse – det er helt naturligt
 4. Evt. overskud skal fjernes fra tandkødet. Brug fx en finger, en blød tandbørste eller en vatpind.
  Når skinnerne fjernes igen, skal de rengøres med vand og lægges i opbevaringsæsken. Fjern ligeledes gelen fra tænderne med en tandbørste. Skyl munden.


HUSK !


 1. Kontakt altid en tandlæge / klinikassistent inden blegning. Lad dig kontrollere flere gange under blegningen.
 2. Ryg, drik eller spis ikke med skinnerne i munden. Rygning frarådes helt efter blegning, da tænderne hurtigt bliver misfarvede igen.
 3. Behold skinnerne efter blegning, men bleg ikke for ofte. Der skal gerne gå flere år mellem blegninger. Køb blegegelen hos en tandlæge, der kan vurdere, hvor stærk den må være.Bivirkninger for blegning


 1. Blegegelen kan ætse tandkødet. Husk at fjerne evt. overskud fra tandkødet.
 2. Blegegel i høj koncentration kan give ondt i maven. Blegegel til hjemmebrug har en koncentration på max. 16 %. Det er ikke skadeligt at sluge lidt af gelen om natten under blegning. Ved indtagelse af store mængder gel, skal der drikkes meget vand eller mælk. Fremkald IKKE opkastning. Opsøg læge og medbring tuben. Kommer gelen i øjnene, skal der skylles længe med vand.
 3. Blegning kan give isninger i tænderne. Brug en tandpasta mod isninger eller hold en nats pause fra blegningen. Hvis isningerne bliver uudholdelige, må blegningen stoppes.
 4. Blegning kan give tænderne blakkede og hvidlige plamager. Disse forsvinder ofte kort tid efter at blegningen er stoppet.
 5. Plastfyldninger og tænder med keramik kan ikke bleges. Rodbehandlede tænder og tænder, der engang har fået et slag kan ikke altid bleges. De kan fremstå mørkere end de andre tænder efter en blegning.
 6. Husk, at blegning påvirker dine tænder og emalje.  Et ”Hollywood smile” kan ikke forventes. Et godt resultat kan ikke garanteres.

Bjæverskov Tandlægecenter

Tlf. 56 87 04 74

Skovbovej 29 - 4632 Bjæverskov