Plastfyldninger

BJÆVERSKOV TANDLÆGECENTER

PLASTFYLDNINGER

Sølvamalgam udskiftet med plast

Fortænder, der er bleget og opbygget med plast

Vi bruger kun plastfyldninger i tænderne i dag. Sygesikringen giver ikke mulighed for andet, og patienternes krav til et pænt smil bliver også større.


Plastfyldninger kan blive lidt misfarvede med tiden. Udskiftning af ældre fyldninger kan give et flot smil igen. Somme tider skal der ikke så meget til, før smilet bliver flot igen. Hvis du er i tvivl, så spørg personalet.


Prisen på plastfyldninger er afhængig af, om det er en stor eller lille kindtand, en fortand og hvor mange flader flydninger strækker sig over.


Spørg gerne tandlægen om prisen inden behandlingen påbegyndes.
Følsomhed ved nye plastfyldninger:


Det kan ske, at en tand bliver følsom efter en ny plastfyldning er lagt i. Følsomheden kan skyldes den kortvarige ætsning  af tanden, limen og det faktum, at plasten klister til tanden og trækker sig sammen, når den hærder. Følsomheden er normal og aftager  i løbet af få dage til et par uger.

Tanden kan også være meget følsom, hvis den har små revner /infraktioner eller har haft et dybt cariesangreb. Hvis disse symptomer ikke aftaler  efter behandling med plastfyldning, så skal den ses på igen.